Keuze voor digitaal printen of drukken

Steeds meer drukkerijen bieden de mogelijkheid om kleine oplages te printen in plaats van te drukken. Een voordeel van printen is dat deze manier uitermate geschikt is voor kleine en/of eenmalige oplagen zoals visitekaartjes, flyers en ander werk (100 tot 500 stuks) die snel geleverd moeten worden is printen een prima alternatief. Voor oplages die wat serieuzer van aantal worden, 1000 stuks of meer, is drukken de beste optie.

Los van de techniek, is het grootste verschil met printen, dat de traditionele drukwerktechniek weliswaar een hoger opstarttarief kent, maar de vaste kosten per exemplaar heel laag kunnen zijn. De kwaliteit van het resultaat van printen doet steeds minder onder voor traditioneel drukwerk en is daarom uitermate geschikt voor steeds meer soorten drukwerk. Echter niet alle soorten papier kunnen gebruikt worden in de digitale print. Ook afwerking, papiergewicht en formaten kunnen wel eens niet mogelijk zijn met digitaal drukwerk.

Boeken drukken of printen? Is de oplage klein? Een softcover boek kunnen wij al vanaf 10 exemplaren digitaal printen en binnen 48 uur na aanlevering van certified PDF bestanden uitleveren!

Het drukken van hardcoverboeken kunnen we al vanaf een oplage van 200 exemplaren tegen een zeer gunstige prijs en uiteraard met topkwaliteit!

Boeken vormgeven?

Hulp nodig met de vormgeving? Ook dat kan Print Consultancy u bieden. 

Vaak is het lastig om zelf een boek vorm te geven omdat niet goed bekend is welk formaat gebruikt moet worden, hoe foto’s in het bestand ingevoerd moeten worden, maar vooral het bestand omzetten naar een drukklaar Certfied PDF bestand. 

Onze kwaliteiten

Wat zijn nou daadwerkelijk de kwaliteiten van Print Consultancy?

Aandacht. Het luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en het adviseren begeleiden en sturen naar het gewenste resultaat is voor veel opdrachtgevers van levensbelang. Is het een duurzaam product? Moet het verzonden worden of uitgegeven worden?  Op welke manier en niet milieubelastend?  FSC-papier? Alle antwoorden kunnen zij u geven!